
SOYYİĞİT HUKUK BÜROSU
Avukatlık
Günümüzde hukukta mevzuatın çokluğu, alanların çeşitliliği ve bilginin sınırsızlığı hukukta da ihtisaslaşmayı zorunlu hale getirmiştir.
Avukatlıkla evvelki mesleğim Mimarlığı birleştirmek hep hayalim oldu. Birlikten kuvvet doğar sözü burada da geçerliydi zira. Hem daha çok faydalı olma imkanı hem ihtisaslaşma düşüncesi de bunu gerektiriyordu.
İşte bundan dolayı Mimarlıkla yakından ilgili Gayrimenkul Hukuku, Kat Mülkiyeti Hukuku, İmar Hukuku gibi konuları derinlemesine araştırıp incelemek yol haritamı oluşturdu.
Diğer konularda gerekli araştırmaları yaparak sizlere hukuki hizmet vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz.
Gerektiği zaman ilgili konuda yeterli tecrübesi olan avukat arkadaşlarla sorunlarınızı çözmek en önemli hedefimizdir.
Burada çok önemli bir hukuki bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Avukatın davaya katılması zorunlu olan çok az dava çeşidi vardır. Medeni yargılama hukukumuzda, avukatla temsil zorunluluğuna ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır. Tarafın davasını bir vekil ile yürütmesi ihtiyaridir.
Ancak her alanda olduğu gibi hukuki işler de uzmanlık gerektirir. Kanun, tüzük ve yönetmelikler ile ve ayrıca Yargıtay içtihatları ve mahkeme uygulamaları karşısında hak kaybına uğramamanız için bu alanda özel eğitim görmüş bir avukattan hukuki yardım almanız gereklidir. Bu sebeple hukuki konularda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadan hareket etmek telafisi imkânsız zararlara yol açabilir. Hatta hukuki işlemlerinizi yapmadan önce bir avukata danışmanız ilerde karşılaşabileceğiniz hukuki sorunları önleyecek, işin mahkemeye intikal etmesi halinde uğrayacağınız zaman, emek ve maddi kayıplarınızın önüne geçecektir. Yargılama faaliyetlerinin de ücretsiz olmadığı unutulmamalıdır.
Diğer taraftan bir suçlamayla karşı karşıya kalan kişi, avukat tutma, avukatı varsa onu çağırma, avukat olmadan konuşmama, avukat tutacak parası yoksa kendisine avukat tayin edilmesini isteme hakkına sahiptir. Her soruşturmadan önce sanık veya şüpheliye bu hakkı hatırlatılmak zorundadır. Sanık veya şüpheli tarafından avukat talep edilmesi halinde barodan bir avukat görevlendirilir. 18 yaşından küçüklerin ve cezasının üst sınırı 5 yıl ve üstü olan sanıkların yargılamalarında avukat bulunması zorunludur. Kendileri istemese dahi bir avukat tayin edilir.
Avukatlığın yanında bir de Arabuluculuk faaliyetimiz var. Onu da yan tarafta okumanızı tavsiye ederim.
Selamlar Saygılar...
Mim. Av. Arb. Ali SOYYİĞİT
Arabuluculuk
Avukat olduktan sonra Arabuluculuk Sınavını kazanarak Arabulucu oldum ve arabuluculuk yapmağa başladım. Daha sonra İşçi işveren uyuşmazlıklarında uzman arabulucu oldum. Şu anda üç türlü uyuşmazlığa bakıyorum.
1- Ticari uyuşmazlıklar
2- Tüketici uyuşmazlıkları
3- İşçi işveren uyuşmazlıkları
Şimdi, yeni uyuşmazlık ihtisas alanları açılıyor.
Ben:
-İnşaat Hukuku Özel Uzmanlık alanı ve
-Fikri ve Sınayi Haklar hukuku Özel Uzmanlık alanlarında
çalışmayı seçtim.
İnşaat Hukuku Özel Uzmanlık alanında kısa eğitim alma hakkını kazandım.
Arabuluculuğun dava ile ilgisi açısında iki türü var.
Birincisi: Dava Şartı Arabuluculuk
İkincisi: İhtiyari Arabuluculuk.
Dava Şartı Arabuluculuk:
Günümüzde eskiden olduğu gibi her davayı direk açamıyorsunuz. Kanunlarımız bazı davalarda önce Arabuluculuğa başvuracaksın, anlaşamazsan, o zaman dava açabilirsin diyor. İşte buna "Dava şartı arabuluculuk" deniyor. Dava açmak için şart olan arabuluculuk yani.
İkincisi, şart olmayan isteğe bağlı olan "İhtiyari Arabuluculuk". Şartları oluşuyorsa ister direk dava açarsın, istersen Arabulucuya gidersin. İhtiyari Arabuluculuğun en önemli özelliği ve Dava Şartı Arabuluculuktan en önemli farkı, karşı tarafın da arabuluculuğa başvurmayı kabul etmesi gerekiyor.
Taraflar anlaşırsalar istedikleri arabulucuya başvurabiliyorlar.
Ya da önce arabulucuyla görüşüyorsunuz, karşı tarafı arabulucuya gitmeye birlikte ikna etmeyi deniyorsunuz.
ARANIZI BULMAK İÇİN BURADAYIZ.
Arabuluculukla ilgili detaylı bilgi için:
Mim. Av. Arb. Ali SOYYİĞİT
